Tejszínes bögrés francia palacsinta

Hozzávalók:


Hozzávalók 12 darabhoz:

2 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre habtejszín
fél bögre cukor
5 tojás
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
Krémhez
20 dkg étcsokoládé
4 evőkanál cukor
3 tojás
Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, pihentetés: 30 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:


A vajat olvaszd meg, majd egy kicsit tedd félre. Arra ügyelj, hogy ne legyen forró. A cukrot keverd el a tojással - a fehérjét és a sárgáját is -, öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, add hozzá a vaníliás cukrot, a sót és a lisztet. Dolgozd gépi habverővel csomómentesre a masszát, végül keverd hozzá a vajat is.

Hagyd legalább 30 percig letakarva állni. Pihentetést követően hevíts kevés olajat a serpenyőben, majd tégy bele egy merőkanálnyi masszát, és süsd meg a palacsinta mindkét oldalát körülbelül fél-fél perc alatt.

A krémhez vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral. Forgasd bele a sárgákat és a megolvasztott csokoládét, majd keverd össze. A palacsintákat kend meg a krémmel, és porcukorral megszórva kínáld.