Tigris szelet

Hozzávalók:


hozzávalók / 6 adag

A tésztához
300 g finomliszt
1 csomag sütőpor
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt )
4 db tojás
100 ml víz
200 ml napraforgó olaj
4 kávéskanál ételfesték (sárga)
3 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
400 g őszibarack konzerv
6 db lapzselatin (színtelen)
200 g ricotta
1 citromból nyert citromlé
30 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
320 ml habtejszín

Elkészítés:


A tepsit kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaó és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez az ételszínezéket, a másik feléhez a kakaót keverjük.
A tésztát a közepéről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 ek sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk.
A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és feloldjuk.
A ricottát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. 3 ek-nyit a ricottából a a feloldott zselatinhoz keverünk, majd a megmaradt ricottához keverjük a zselatint.
A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a ricottás massza zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot, majd a barackdarabokat.
A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a másik tortalapot. A süteményt legalább 3 órára hűtőbe helyezzük.