22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
10 dkg kakaópor
60 ml extra szűz oliva olaj
40 dkg cukor
4 db tojás
2 tk vanilia kivonat
21 dkg liszt
2,4 dl kávé
2 ek Kahlua (kávélikőr)
Krém
23 dkg krémsajt (pl. Philadelphia), szobahőmérsékletű
23 dkg mascarpone, szobahőmérsékletű
1/4 csésze cukor
4 tojás fehérje
2 tk vanilia kivonat
1 cs babapiskóta
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Vajazzunk ki egy 33 x 22 cm-es tepsit.
A tésztához egy serpenyőben alacsony lángon melegítsük a vajat, a kakaóport és az olivaolajat, amíg a vaj felolvad. Vegyük le a lángról, és keverjük bele a 40 dkg cukrot, a 4 tojást, és a vaníliát, majd végül a lisztet.
Egy bögrényi tésztát tegyünk félre, a többit tegyük a tepsibe.
Fejjel lefelé nyomjuk bele a babapiskótákat a tésztába.
Keverjük össze a kávét és a Kahluát, kenjük meg vele a piskótákat, hogy azok átázzanak.
Egy másik edényben keverjük össze a krém hozzávalóit.
Kenjük rá a krémet a piskótára.
Kanalazzuk a maradék tésztát a krém tetejére, egy késsel vagy fogpiszkálóval keverjünk bele örvényeket.
Süssük a 45-50 percig, amíg a süti elválik a tepsi oldalától.