Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához
az alaphoz:
15 dkg babapiskóta
1,5 dl víz
1,5 evőkanál instant kávé
1 evőkanál mandulalikőr vagy rum
a krémhez:
4 dl mascarpone (kb. 35-40 dkg)
10 dkg porcukor
2 dl habtejszín
3 zacskó habfixáló (3 x 10 g)
2 evőkanál mandulalikőr vagy rum
a tetejére: reszelt csokoládé
a külső borításhoz: 20-24 db babapiskóta
A kávét a felmelegített vízben feloldjuk. A babapiskótát összetörjük, hozzákeverjük a kávét, a likőrt, és az így keletkezett képlékeny masszát a tortaforma aljába simítjuk.
A krémhez a hideg tejszínt a porcukorral, a likőrrel és a mascarponével összekeverjük, majd a habverő legnagyobb fokozatán felverjük. A krémet a kávés alapra halmozzuk,
a tetejét elegyengetjük. Lefedve pár órára hűtőbe tesszük, hogy a massza összeálljon, megdermedjen.
Tálaláskor a tortaforma peremét óvatosan eltávolítjuk (érdemes először késsel elválasztani a formát a krémtől). A babapiskóták egyik végéből levágunk annyit, hogy magasabb legyen a krém szintjénél, majd ezeket sorban a torta köré rendez-zük. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.
Tipp: masnival átkötve is tálalhatjuk.