60 dkg BL 80 liszt
30 dkg főtt krumpli kihűtve
1 dl olaj
2 dl tejföl
1 dl tej
3,5 dkg élesztő
1 csipet cukor
2 teáskanál só
10 dkg tökmag
tetejére kenni: 1 tojássárgája pici vízzel keverve
A gép a hozzávalókból tésztát dagaszt, a tökmagot csak a végén gyúrom bele kézzel. Hagyom duplára kelni, lisztezett deszkára kiborítom és kézzel ellapogatom ujjnyi vastagra.
6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrom, a maradékot összegyúrom, lapítom, kiszúrom.
Sütőpapíros tepsire teszem a pogácsákat és hagyom kelni még 20 percet. Ezalatt a sütőt begyújtom 200 fokra. Lekenem a tetejüket és az első tepsi mehet sülni, kb. 25 perc alatt lesz kész. Addig a második tepsit hűvösebb helyre teszem, ne keljen túl.
A kész pogácsákat rácsra téve hagyom kihűlni.