Túróguru torta

Hozzávalók:


A kakaós piskótához
5 db tojás
5 ek cukor
4 evőkanál finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor
A túrókrémhez
50 dkg tehéntúró
5 dl növényi tejszín
10 dkg porcukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
A karamellhez
15 dkg cukor
2 dl habtejszín
A csokimázhoz
15 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín
5 dkg törökmogyoró (pörkölt, aprított)

Elkészítés:


Az 5 tojásból a szokott módon piskótát sütünk, majd félretesszük hűlni.
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, az alaposan megmosott, lereszelt citromhéjat és a kifacsart citromlét.
A cukrászhabból vagy növényi tejszínből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túrós keveréket.
15 dkg kristálycukrot aranybarnára karamellizálunk, majd felöntjük 2 dl tejszínnel, és kavargatjuk, amíg a karamell elolvad benne, és kissé besűrűsödik. Megvárjuk, míg kihűl.
A piskótára rákenjük a túrókrém felét, rácsorgatjuk a tejszínes karamellát, és betakarjuk a túrókrém másik felével.
Vízfürdőben megolvasztjuk a tetejére szánt étcsokit, ha felolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, és homogénre keverjük.
A túrós krémen eloszlatjuk a csokimázat, és megszórjuk az aprított, pörkölt mogyoróval.
Fogyasztás előtt behűtjük.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 25x30 cm