200 g tehéntúró
90 g zsíros tejföl
50 g puha vaj
60 ml meleg tej
6 tojás sárgája
6 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő (elhanyagolható, de akkor 8 dkg lisztre van szükség)
csipet só
1 evőkanál citromlé
6 tojás fehérje
70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted)
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojás sárgákat, lisztet és citromlevet.
Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze. Mixerrel keverd össze a tojás fehérjéket, majd add hozzá a cukrot 2-3 adagból, és készíts habot belőle. Öntsd a habba a túrót, 3 adagból, és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után).
Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába és helyezd bele egy nagyobb tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. 160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki. Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).
(A tetejére szórtam pár szem meggyet,de elhagyható,mert a receptben sem szerepelt. Én 8 dkg liszttel sütöttem,a keményítő nélkül.)