Túrókuglóf

Hozzávalók:


Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 4 tojás, 4 evőkanál rizsdara, 2 evőkanál GM zsemlemorzsa, 6 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg olvasztott vaj, egy kicsi citromos gyümölcsjoghurt (125 gr), két marék szeder

Elkészítés:


Robotgéppel kikeverem a túrót a 4 tojás sárgájával és a cukorral, utána belekeverem a gyümölcsön kívül az összes hozzávalót és kb 30 percig pihentetem. Felverem a tojásfehérjét habnak és beleforgatom, majd beledugdosom a gyümölcsöt. Én szilikon formában sütöm, ha az nincs, akkor kivajazott, kimorzsázott formába öntjük.

Előmelegített 180 fokos sütőben, kb 40 – 50 percig sütöm.
Habkönnyű túró kuglóf - gluténmentesA formában hagyom meghűlni kicsit, utána borítom ki. Langyosan igazi rezgős, lágy és krémes… Hidegen még nem kóstoltam, mert mindig elfogyott, mielőtt kihűlt teljesen :)