Túrós- barackos papucs

Hozzávalók:


40-50 dkg hajtogatott leveles vajas tészta vagy gyors leveles tészta.
A töltelékhez:
25 dkg túró, 10-15 dkg porcukor, 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, negyedelt barack vagy barackbefőtt.
A díszítéshez: villával kicsit felvert tojássárgája, esetleg mandulaforgács és koktélcseresznye.

Elkészítés:


A túrótöltelékhez a túrót szitán áttörjük, összekeverjük a cukorral és a pudingporral. (Aki szereti, 5 dkg megtisztított mazsolát is keverhet bele.)
A tésztát fél centi vastag, nagyjából 30x60 centis téglalappá nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, aztán nyolc 15x15 centis négyzetre vágjuk.
A túrókrémet elosztjuk a négyzetek közepébe. Két szemben levő sarokba egy-egy negyed barackot rakunk, aztán a két másik sarkot középen egymásra hajtjuk, jól összenyomjuk.
A süteményeket óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15-20 percig (barnulásig) sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kipróbált