Túrós- csoki pite

Hozzávalók:


A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárga, 1 kávéskanál sütőpor
2 dkg kakaó, 1 teáskanál vaníliakivonat, só
A töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg tejföl, 15 dkg cukor, 4 dkg főzhető vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja (elhagyható), 1/2 citrom leve (elhagyható)

Elkészítés:


A hideg vajat a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütőport, a kakaót, a vaníliakivonatot és egy csipetnyi sót, majd összegyúrjuk. Amikor a tészta felülete simává vált cipót gömbölyítünk belőle és fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a túrótölteléket, amihez az összes hozzávalót turmixgépben krémesre turmixoljuk. Elővesszük a tésztát, két részre osztjuk, és a pitetálnál kicsit nagyobbra nyújtjuk őket. Az egyiket beletesszük a piteformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából. Belekanalazzuk a túrókrémet, majd a tetejére helyezzük a tészta másik felét. A felesleges tésztát lecsipkedjük, majd villával sűrűn megszurkáljuk a pite tetejét, hogy sütés közben a gőz eltávozhasson. 180 fokos sütőben, alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük. Kihűtve tálaljuk.