Túrós krémes

Hozzávalók:



Hozzávalók
Tésztához:
250 g finomliszt
100 g porcukor
50 g margarin
1 kk. szalalkáli
½ csomag sütőpor (7-8 g)
2 tojás
Töltelékhez:
500 g túró
3 ek. cukor
késhegynyi vaníliapor
2 dl Hulala habalap
Tetejére:
porcukor szóráshoz

Elkészítés:


Összeállítjuk a tésztát: a lisztet, sütőport, szalalkálit, porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Egy igen lágy tésztát kapunk. Két részre osztjuk.
Szilikonos sütőlapon vagy sütőpapíron érdemes nyújtanunk a tésztát, mert igen lágy, így nem lesz gondunk azzal, hogy átemeljük a tesire miután kinyújtottuk. Tehát lisztezett szilikonos sütőlapon a tészta egyik felét kinyújtottam, nyújtás közben a tetejét többször lisztezni kell. 25 x 35 cm téglalappá nyújtottam, majd a sütőlappal együtt a tepsire emeltem.
Tetejét villával megszurkáltam, majd 170 fokon, előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütöttem. Ugyanígy jártam el a tészta másik felével is.
Elkészítettem a túrótölteléket: a Hulalát felvertem, hozzáadtam az áttört túróhoz, cukorral és vaníliaporral ízesítettem, elkevertem.
Megkentem a lapot a krémmel, rátettem a második tésztalapot, hűtöttem.
Másnap lehet szeletelni, 5 x 5 cm-es kockákra vágni.
Tálalás előtt tetejét porcukorral szórtam meg.