Túrós pöttyös sütemény

Hozzávalók:


Gombóc
15-20 szem fagyasztott (!) cseresznye vagy más bogyós gyümölcs (meggy, eper, málna...)
kevés liszt/keményítő a gyümölcsöt beleforgatni
360 g túró
1 db tojás
50 g kókuszreszelék
3 ek liszt vagy keményítő
60 g cukor
Csokoládés tészta
8 db tojás
120 g cukor (lehet több is, ezzel a mennyiséggel nekem kesernyés, karakteres, csokoládés ízű lett)
4 ek liszt
4 ek étkezési keményítő
6 ek kakaópor
120 g étcsokoládé
egy csipet só

Elkészítés:


Béleljünk ki egy 26 cm átmérőjű kerek tortaformát sütőpapírral, vajazzuk, lisztezzük.
A túrót keverjük össze a cukorral, a tojással, a kókusszal és a liszttel.
A fagyott gyümölcsöt forgassuk meg egy kanálnyi lisztben vagy keményítőben. A túrós masszából formáljunk golyókat, a közepükbe 1-1 szem gyümölcs kerüljön. Rakjuk a gombócokat az előkészített tortaformába.
A csokoládét olvasszuk meg vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben.
A tojások sárgáját keverjük össze fehéredésig a cukorral, öntsük bele a felolvasztott csokoládét és keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük el a keményítővel és a kakaóporral, öntsük a sárgájás keverékhez, forgassuk össze.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipetnyi sóval, részletekben (óvatosan, hogy ne törjön össze) forgassuk a sárgájás részhez.
Öntsük rá a gombócokra és süssük előmelegített 180°C hőmérsékletű sütőben 30-40 percig.