hozzávalók / 8 adag
A tésztához
1 kg tehéntúró
15 dkg vaj (vagy margarin, lágy)
5 púpozott ek búzadara
2 púpozott ek finomliszt
10 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 csipet só
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 kk szódabikarbóna
0.5 csomag sütőpor
A tetejére
175 g tejföl
1 evőkanál finomliszt
1 db tojás
A sütőforma előkészítéséhez
1 ek vaj
1 ek zsemlemorzsa
A kész süti szórásához
1 ek porcukor
A hozzávalókat egy nagy tálban egymás után összekeverjük.
Vajjal kent, zsemlemorzsával szórt kapcsos formába vagy tepsibe öntjük.
Kikeverjük a tetejére valókat, melyet egyenletesen szétoszlatunk rajta.
Előmelegített sütőben megsütjük (a teteje szép barna lesz).
Langyosra hűtjük, porcukorral hintjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 26 cm