Tészta
5 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1csapott tk sütőpor
lekvár (sárgabarack, vagy más savanykás)
A tojássárgájákat keverjük össze 4 ek cukorral, majd a sütőporral elkevert, szitált liszttel.
A fehérjéket verjük habbá, közben adjuk hozzá a maradék 2 ek cukrot.
A sárgájás keverékbe részletekben, óvatosan, hogy ne törjön össze forgassuk bele a fehérjehabot.
Zsírpapírral bélelt 22 cm átmérőjű kerek kapcsos tortaformában, süssük 180°C hőmérsékletű sütőben 10-12 percig (tűpróba!).
A rácson kihűlt tésztát vágjuk 3 cm széles csíkokra. Ebből 6 db 18 cm hosszú csíkra lesz szükség, amit lekvárral megkenünk és a torta közepétől kezdve csiga alakban feltekerünk.
Krém
400 g túró
200 g tejszín
450 g joghurt
20 g zselatin
3-4 ek cukor
1 cs. vaníliás cukor
A túrót keverjük össze a vaníliás cukorral.
A tejszínt verjük habbá a cukorral.
Az őszibarack konzervből öntsünk ki 100-150 g szirupot és keverjük össze a zselatinnal. Melegítsük, amíg feloldódik. Adjuk hozzá túrós és a tejszínes részeket és keverjük homogénre.
Dekoráció
1db őszibarack konzerv (850 g)
10 g zselatin
A tésztát kenjük meg a maradék sziruppal, ami a konzervben van. Kenjük rá a krémet, tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.
A lecsepegtetett őszibarackot vágjuk szeletekre, és rendezzük el a tortán.
A zselatint melegítsük fel 150 g szirupban, egy kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne legyen nagyon meleg, mikor a tortára öntjük.
A hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.