Uráli torta

Elkészítés:



Barna tészta:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
20 dkg margarin
1 kiskanál szalalkáli (ha nincs, akkor sütőpor is helyettesítheti)
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl – ezt összegyúrjuk és 3 részre osztva 30 percre mélyhűtőbe rakjuk
Fehér tészta:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
50 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 kiskanál szalalkáli (vagy sütőpor) – ezt is összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk
A fehér tésztára:
baracklekvár
durvára vagdalt dió
Egyesével kinyújtjuk a fehér tésztát, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva lekenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval és ráreszeljük a barna tésztát (amit lefagyasztottunk) nagy lyukú reszelőn. Mindhárom lapot külön-külön készre sütjük, 170-180°C-ra előmelegített sütőben.
Krém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
A lisztet a tejben megfőzzük sűrű krémmé, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a könnyű, habosra kikevert vajkrémet. A süteményt megtöltjük a kész krémmel, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.