Vaníliás csiga

Hozzávalók:


450 g liszt
70 g porcukor
60 g Ráma
1 tasak vanillincukor
2 tojássárga
csípet só
Pici citromlé
200 ml langyos tej
30g élesztő

Pudinghoz:
500ml tej
2 tasak főzős vaníliaízű puding
250g túró

Díszítéshez:
100g aszalt de áztatott áfonya
100g sótlan mogyoró
Én tettem még bele 2 szem friss, apró kockára vágott szilvát
Kevéske áztatott aszalt körtét.

Ízlés szerint, bármilyen gyümölcsöt lehet bele tenni.

Elkészítés:


Először a pudingot kell megfőzni és még melegen belekavarni a túrót.
Miközben a massza hűl, többször keverjük meg.

Keverőtálba tesszük a tészta hozzávalóit, és sima tésztává dagasztjuk
Meleg helyen kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát 5mm vastag lappá nyújtjuk. A pudingot ráterítjük a tésztára és megszórjuk a gyümölcs darabokkal.
A tésztát lentről kezdve feltekerjük.
A roládot 20 szeletre vágjuk, és tepsibe fektetjük.
25 perig kelesztjük. Előmelegítette sütőbe, középső rácsra tesszük, és szép pirosra sütjük.

Gáz: 3-4 fokozat
Légkeveréses 160 fok