Vaníliás- kakaós krémes

Hozzávalók:


hozzávalók / 4 adag

A tésztához
25 dkg finomliszt (finom)
7 dkg vaj
1 db tojás
1 kávéskanál szalalkáli
3 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
A kakaós krémhez
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
0.25 l tej
5 csapott ek finomliszt
A vaníliás krémhez
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 db citromhéj (reszelt )

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
A tésztát háromfelé osztjuk és egyenként kinyújtva, három egyforma nagyságú lapot sütünk belőlük, egyenként kb. 10-10 percig.
Még melegen meghintjük porcukorral a lapokat.
A kakaós krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a lisztet a tejjel simára keverjük, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Langyosra hűtve elkeverjük a kakaós, cukros vajjal.
A vaníliás krémhez előírás szerint elkészítjük a pudingot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat és a citrom reszelt héját (ízlés szerint még lehet édesíteni rajta).
Az első tésztalapot a kakaós krémmel megkenjük, a második lappal befedjük.
A második lapot a vaníliás krémmel kenjük meg.
A harmadik lappal lenyomatva, kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x40 cm