2,5 dl tej, langyosan
2 dk friss élesztő
3 tojás sárgája
10 kávéskanál cukor
csipet só
2 dl olaj (nálam fele Olíva olaj)
450 g sima liszt
KRÉM:
5 dl tej (fél liter)
2 vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
ha kihűlt, + kb 130 g vaj
1 tojás sárgája, lekenni a süti tetetjét
Az élesztőt belemostam a tejbe. Kalácstésztát dagasztottam, úgy tűnt, nehezen veszi fel az olajat, amit apránként adagoltan, de gyönyörűen összeállt a hólyagos tészta. Konyhakendővel letakartam és kb. egy óra alatt duplájára kelesztettem. A tésztát 20 felé elosztottam, mindegyiket 30 cm hosszúra sodortam a két tenyerem között, félbehajtottam és háromszor megcsavartam. Két, sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket, lekentem egy tojás sárgájával.
Letakarva 30 percet kelesztettem. 175-180C fokon (nem légkeveréssel) 30 perc alatt arany barnára sütöttem. A két tepsit félidőben megcseréltem alulról felülre.
A krémet megfőztem, kihűlés után habosra kevertem a vajjal.
Amikor a szép kalácsok kihűltek, kettévágtam hosszában és nyomózsák segítségével betöltöttem a krémmel. Tetejét porcukorral „behavaztam