Tészta:
50 g vaj (szobahőmérsékletű)
100 g cukor
4 ek tejföl
1 tk szódabikarbóna
1 ek ecet
1/4 tk só
250-300 g liszt
2 ek instant cikória
Töltelék:
lekvár, túrókrém, puding ...
A vajat morzsoljuk össze a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a sót, az ecetben elkevert szódabikarbónát, keverjük jól össze.
Fokozatosan öntsük hozzá a lisztet is.
Osszuk két részre.
A cikóriát oldjuk fel 1 tk forró vízben és gyúrjuk az egyik részhez. (Kezdetben ragadós.)
A sötét és világos tésztákat tegyük folpackba csomagolva a hűtőszekrénybe 20-30 percre.
Nyújtsuk ki őket 4 mm vastagságúra, és szúrjuk ki 8 cm-s kiszúróval (lásd fotó!).
Tegyünk egymásra egy sötét és egy világos tésztát, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
Vágjuk be a szélétől 8 mm távolságra a képen látható módon 8 sziromra.
A szirmok kihajtása után a közepére tegyünk egy másmilyen színű tésztát, mint amilyen a felső szirom.
Töltsük meg a közepét, a képen narancshéj-lekvár látható.
Előmelegített 180 °C hőmérékletű sütőben kb. 10-12 perc alatt sül meg.
Forrás: http://ve-era.blogspot.hu/2012/06/blog-post.html
Cikória helyett én kakaót tennék.