Hozzávalók (2 főre)
2 db alma, kemény húsú
2 ek vaj
3 ek barna cukor
1 ek liszt
1 tk fahéj
4 db tejkaramella
Tálaláshoz: vanília fagylalt, karamell öntet és fahéj
Vágjuk be az almákat a képen látható módon.
Tegyük őket hőálló edénybe, és tegyünk 2-2 cukrot a közepükbe.
Melegítsük 30 másodpercig a vajat a barna cukorral mikrohullámú sütőben, vegyük ki, keverjük össze és tegyük vissza +30 másodpercre.
Vegyük ki és keverjük hozzá a lisztet és a fahéjat. Osszuk el a keveréket az almák tetején.
Süssük előmelegített sütőben 190 °C hőmérsékleten 25-30 percig.
Tálaljuk a tetején egy gombóc vanília fagylalttal, vagy/és karamell öntettel, megszórhatjuk fahéjjal.
A fagylalt hatására a karamell a közepén megkeményedik ezért gyorsan meg kell enni, vagy mellé tenni inkább a gombócot.