Zöldséges, rizses csirkemáj

Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek étolaj
1 tk ételízesítő
1 ek petrezselyemzöld
1 bögre rizs
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:


Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat.
Megszórom ételízesítővel, pár percig, erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat.
Meghintem frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és addig pirítom, hogy a máj kifehéredjen.
Ezután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel, majd összekeverem. Szükség szerint sózom, és a kuktát lefedve, készre párolom.