10 perces eperparfé (Stahl)

Hozzávalók:


40 dkg eperlekvár
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom
- 3 dl hideg tejszín
a tálaláshoz néhány szem friss vagy mélyhűtött, felengedett eper

Elkészítés:


1.) Az eperlekvárt elkeverjük a vaníliás cukorral meg 4 evőkanálnyi, frissen facsart citromlével, amit előtte átszűrünk, hogy ne legyen benne mag. Ezután a hideg tejszínből robotgéppel habot verünk, és fakanállal lazán, könnyedén hozzáforgatjuk a vaníliás-citromos eperlekvárhoz.
Az egészet átkanalazzuk egy 20x30 cm-es műanyagdobozba, és 6 óra alatt megfagyasztjuk a mélyhűtőben.
2.) 15-20 perccel a tálalás előtt átrakjuk a hűtőbe, és amikor már felengedett olyan krémesre, hogy ki lehet szedni a dobozból, fagyikanállal vagy 2 sima evőkanál segítségével gombócokat formálunk belőle. (6 adag lesz belőle.)