Almás mazsolás pite (Levendulalány)

Hozzávalók:


a tészta:
220 g liszt
100 g vaj
1 ek. porcukor
1 csipet só
1 tojás
50 ml víz
alma vagy bármilyen gyümölcs

Elkészítés:


A lisztet a vajjal és a porcukorral, sóval összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a vizet és a tojást. Gyorsan kell dolgozni, ugy lesz klassz a tészta! Miután összeállt hűtőbe bedobjuk fél órára. Egy kis kókuszgolyó nagyságú darabot hagytam a kinyújtott tészta mellett, amit a végére rátépkedtem a gyümölcsre. Majd kinyújtjuk a pite formának megfelelő méretűre úgy, hogy a szélein is legyen tészta.
Az almát (vagy bármilyen évszaknak megfelelő gyümölcsöt) meghámozunk, negyedeljük, felszeleteljük. Én odatettem egy kicsit a tűzre cukorral, fahéjjal megdinszteltem. Hagytam egy kicsit levet engedni. (A levét én nem tettem rá, hogy ne tocsogjon a pite.)
A mazsolát és a reszelt citromhéjat sose hagyom ki, plussz vaníliás cukrot szórok rá.
190 fokon 40 perc alatt szépre és igazán finomra sütöm! Jaj de nagy kedvenc!!!