Tészta
2 bögre búzaliszt (BL55)
2 bögre 2,8%-os tej
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
5 evőkanál kristálycukor
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só
0.5 bögre víz (szóda)
Tepsi kenéséhez
2 evőkanál vaj
Tetejére
3 db alma
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj (őrölt)
A lisztet, kristálycukrot, sütőport és a sót egy tálban összekeverem.
A liszt közepébe mélyedést készítek, ide ütöm a tojást.
Kézi habverővel elkezdem a tojást a liszttel összekeverni.
Majd apránként a tejet hozzáadva csomómentesre kikeverem a tésztát.
A szódavizet (ásványvizet) beleöntöm, majd ezzel is elkeverem.
Egy 33x47 cm-es tepsit vajjal kikenek, majd beleöntöm a tésztát.
Az almákat almaszeletelővel felszeletem, megpucolom és kisebb cikkekre vágom.
Az almaszeletekkel szépen, sorban kirakom a palacsinta tészta tetejét.
A porcukrot a fahéjjal összekeverem, majd megszórom az almaszeleteket.
Előmelegített 180-200 C-os sütőben kb. 30 percet vagy tűpróbáig sütöm. Melegen tálalom.
A kész palacsintát kínálhatod vaníliasodóval vagy tejszínhabbal, de önmagában is nagyon finom.