400 g réteslap
1 kg alma
kristálycukor
2 vanília cukor vagy bourbon vaníliás cukor
gríz
olaj
krém:
1 l tej
3 csomag vanília puding
4-5 ek cukor.
1. 1 l tejben megfőzöm a pudingot a cukorral,hagyom langyosra hűlni, többször megkeverem.
2.Az almákat lereszelem, megszórom vaníliás cukorral, majd ízlés szerint kristálycukorral.
3.Egy 32cmx23cm tepsit kikenek vajjal, majd a réteslapot lapjára szedem *nekem2x4 lapom volt.
4.Első lapot a tepsibe helyezem, lekenem olajjal és a harmadik lapig rétegezem ...lap, olaj, lap, olaj, majd a harmadik lapot megszórom grízzel, almával( kinyomkodott almával) és befedem a negyedik lappal.
5.A langyosra hűlt krémet elsimítom a lapon, majd befedem lappal.
6.Folytatom a rétegezést...olaj, gríz, alma, lap, olaj, lap...
7.Tetejét picit lekenem olajjal, majd 175 * sütőben pirosra sütöm( kb. 40-45 perc)Kihűlt kockákra szelem és vaníliás porcukorral meghintem.