Amerikai fahéjas csiga

Hozzávalók:


A csigákhoz:

450 g liszt
200 g barna cukor
100 g kristálycukor
80 g olvasztott vaj
40 g friss élesztő
55 g puha vaj
3 ek. őrölt fahéj
1,6 dl langyos tej
2 db tojás
1 csipet só
A mázhoz:

90 g mascarpone
50 g porcukor
3 ek. tej

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. Alaposan összekeverjük a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és a sót és ismét összekeverjük. Beledolgozunk 55 g puha vajat és addig gyúrjuk géppel, amíg szép fényes tésztát nem kapunk. Letakarva 1 órát kelesztünk, meleg, huzatmentes helyen. A 80 g olvasztott vajat összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal. A tésztát kiborítjuk egy lisztezett munkafelületre és 1 ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle. A tetejét megkenjük a fahéjas cukorral úgy, hogy a felső, szélesebb végén egy 3 cm vastag részt kihagyunk, azt megkenjük egy kis vízzel. Szépen az alsó széles végétől fogva feltekerjük egy tekercsé, majd 9-12 db egyenlő részre vágjuk. Egy sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral és 1-2 cm távolságot hagyva bepakoljuk a csigákat. Letakarjuk és ismét 1 órát kelesztjük. 165 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A mascarponét, a tejet és a porcukrot csomómentesre kikeverjük, majd meglocsoljuk vele a kissé kihűlt csigákat.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://streetkitchen.hu/2016/11/22/wow_amerikai_fahejas_csiga