40 dkg magozott aszalt szilva
40 dkg méz
4 darabka fahéj
1 vaníliarúd kikapart magja
5 dl vodka
2 dl meleg víz
Alaposan kimosunk, megszárítunk egy 1 literes csavaros tetejű befőttes üveget. Beledobunk néhány szem szilvát az üvegbe, rácsorgatunk egy kis mézet, aztán megint szilva jön, és újra méz.
Félúton, hogy a fűszerezéssel is törődjünk beletesszük az üvegbe a fahéjdarabkákat, a felhasított vaníliarudat.
Így haladunk, míg el nem fogy a gyümölcs, és a méz fele.
Az üveget feltöltjük annyi vodkával, ami ellepi,majd lezárva 3-4 napig hűvös, sötét helyre állítjuk. Többször összerázzuk.
Pár nap múlva, mikor a szilvaszemek megduzzadtak, a maradék 20 dkg mézet kevergetve összefőzzük a vízzel. Ha langyosra hűlt, ráöntjük a szilvára.
Az egészet jól elkeverjük, majd gézlapon átszűrjük, kis üvegekbe.
Több hétig eláll, 8 dl lesz belőle.
A vodkás szilvát használhatjuk sütikbe, fagyihoz, gyümölcssalihoz