Baconos stangli

Hozzávalók:


A tésztához
450 g búzaliszt (BL55)
200 ml víz
25 g élesztő (friss)
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál só
50 ml étolaj
1 db tojássárgája
A tetejére
8 szelet bacon - füstölt
1 db tojásfehérje
1 marék trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:


Langyos vízbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját, sót és jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 8 egyenlő részre osztjuk
Egyenként téglalapalakúra nyújtjuk a tésztákat (akkora hosszúságúra nyújtottam, mint a bacon szelet hossza).
Feltekerjük kiflinek a kinyújtott tésztákat.
A bacont kívülre rátekerjük a kiflikre, figyelve arra, hogy a végei alulra kerüljenek.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojásfehérjével.
Megszórjuk kevés reszelt sajttal.
200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://cookpad.com/hu/receptek/1924529-baconos-stangli-recept