Banánkenyér

Hozzávalók:


3 db nagyobbacska, barnára érett banán
12 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
1 egész tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 cs vaníliás cukor
csipet só
25 dkg liszt

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 175 fokosra
Kenjünk ki egy gyümölcskenyér formát vajjal, hintsük be liszttel, tegyük félre.
A banánt villával törjük össze, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy habverő segítségével keverjük össze.
Öntsük a kikent kilisztezett formába, és 50-60 perc alatt süssük meg. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát. Ha a beleszúrt hústűre nem ragad a tészta, készen van.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Érdemes recés késsel szeletelni, az ugyanis nem nyomja össze a tésztát. Porcukorral megszórva tálaljuk.