Banános kókuszgolyó

Hozzávalók:


20 dkg finomliszt
10 dkg zabpehely
1/2 csomag sütőpor
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
pici só
1 banán
1 evőkanál citromlé
7,5 dkg margarin
7,5 dkg barnacukor (nálam nádcukor)
6 dkg tejszínes krémsajt (nálam tejföl)
1 tojás
1 evőkanál rum
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat, vagyis a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a sót, a zabpelyhet és az őrölt gyömbért egy tálban összekevertem.
A közepes nagyságú, érett banánt villával összetörtem, rögtön hozzáadtam a citromlevet és elkevertem vele (így inkább megőrzi világos színét és zamatos lesz a sütemény).
A margarint és a nádcukrot gépi habverővel krémesre, habosra kevertem, majd hozzáadtam a tojást és együtt is tovább habosítottam a tésztát.
Belekerült a rum és a tejföl, majd a pürésített banán, végül pedig a lisztes keverék is - ekkor már csak a legkisebb fokozaton kevertem, amíg egynemű nem lett.
A tésztából - vizezett kézzel - diónyi nagyságú golyókat formáztam, megforgattam őket kókuszreszelékben és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
Előmelegített, 180-190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt sültek készre.