Bodzavirág likőr

Hozzávalók:


kb. 3 literhez, szóval a mennyiség simán felezhető.. :)
30 db Bodzavirág
75 dkg cukor
4 dkg Citromsav
1,25 Liter bubis ásványvíz
1,4 Liter Vodka, vagy Gabonapálinka 40 %-os

Elkészítés:


1. A Bodzavirágokat nem szabad mosni, csak kicsit megrázogatni, és egy öblös tálba tenni, ami kb. 3 Literes legyen legalább.
2. Az ásványvizet összekeverem a citromsavval és a Bodzavirágokra öntöm, így hagyom állni 24-36 órát.
3. A virágokat kiszedem a vízböl és egy finom szürön átszüröm, egy fazékba és a cukrot hozzáadom, addig melegítem, amíg cukor felolvad, nem szabad forralni. (Kb. 50 fokig melegítem)
4. Ezt a szirupot kihütöm és hozzáöntöm a Vodkát vagy Gabonapálinkát, összekeverem és üvegbe töltöm. Minél tovább áll, azaz érlelödik annál finomabb, nekem még van a tavalyiból és finike.

Behütve, félszáraz pezsgövel felöntve nagyon finom, de likörként is megállja a helyét, semilyen szinezöanyagot és aromát nem tartalmaz, már ezért megéri elkészíteni, ebböl mennyiségböl kb. 3 Liter lesz.