mérce a kefíres pohár:
2 pohár kefir
4 pohár liszt
1 sütőpor
2 pohár cukor
fél pohár olaj
4 tojás
tetejére gyümölcs (pl. 3 pohárnyi magozott meggy nyáron vagy egy lecsöpögtetett magozott meggybefőtt télen)
Elektromos kézi keverővel szép egyenletesre kevertük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe öntjük. Mehet tortaformába is, de tovább kell sütni, hogy a felemelkedett közepe is átsüljön, valamint a meggyek inkább a tetején maradnak, alulra vastagabb tészta jut. Egyszóval magasfalú, téglalap alakú tepsi elő! A tészta tetejét megszórjuk jócskán meggyel.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük 40-45 percet a leírás szerint.
Tortaformában jóval tovább kell sütni, esetleg letakarni a tetejét sütőpapírral, hogy ne égjen meg (folyamatos tűpróba javasolt! )