50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 db tojás
Tetejére:
1 db tojás, cukor
Tálba öntjük a lisztet, a porcukrot, elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 10 perc alatt felfuttatjuk, hozzáadjuk a tojást az olvasztott vajat. Keverjük, össze majd addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.
Ha duplájára kelt 12 részre elosztjuk kb 30 cm hosszú darabokat sodrunk belőle, majd feltekerjük, úgy hogy az egyik vége (ami a belseje lesz) egy pindurit felfelé álljon,
körbe tekerjük és a másik végét egy picit ellapítva alá tesszük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 10 percig hagyjuk kelni.
Ha letelt, akkor megkenjük a felvert tojással, megszórjuk cukorral. (Ezt el is lehet hagyni, én is felesben szoktam cukorral megszórni)
Hagyjuk 15-20 percig kelni, majd 200 fokra előmelegítet sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/brios/