Buggyantott tojás

Hozzávalók:


tojás

Elkészítés:


Lábasban vizet forraltam – éppen csak érje el a forrpontot –és adtam hozzá egy evőkanál ecetet. Először héjastól 10 mp-re a vízbe mártottam, majd merőkanálra ütöttem a tojásokat és beleeresztettem az ecetes vízbe. 4 percre. Közben másik lábasban sós vizet forraltam, és fél percre megmerítettem benne a buggyantott tojásokat, majd papírtörlőre szedtem felhasználásig.

A pirított zsemlére öntöttem a bacon kisült zsírját, majd egy-egy marék hagymacsírát halmoztam rá. A prémium olasz sonka jó nagy alakú, ami kevés olajban megsütve rózsa alakúra kicsit összeugrik, így éppen megfelelő a muffin méretéhez.
Egy-egy szelet sült sonka, majd egy-egy csík ropogósra sült bacon következett, majd a buggyantott tojással koronáztam meg. Amikor már kitálaltam, akkor egy-egy nagy evőkanál hollandi mártás mertem rá (édes majonézzel helyettesíthető)