Burgundi labda (darálthúsos egytál

Hozzávalók:


1 hagyma
2 kisebb répa
50 dkg darált (marha?) hús
50 dkg burgonya
2,5 dl vörösbor
1 tojás
sajt
liszt

Elkészítés:


Apróra vágott hagymát üvegesre párolom, félidőben hozzáteszem az apróra vágott répát. Mehet hozzá a darált hús is. Sózzuk, borsozzuk, vörösborral sűrítjük, felfőzzük.
Megfőtt krumplit áttörjük, picit hűlni hagyjuk, majd mehet hozzá a tojás.
Folpackkal kibélelünk egy öblösebb tányért (Rob levesese), majd mehet bele a krumpli úgy, hogy az oldalára is felkenjük. Mehet bele a töltelék, majd a folpackot összehúzva, megtekerve egy gombócot formázunk, míg el nem fogy a massza. Lisztben megforgatjuk, majd forró olajban egyenként félig megsütjük, majd tűzálló tálba pakoljuk egymás mellé, emantáli lapkasajtot rakunk minden gombócra, és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.