Canelloni (KSZK)

Hozzávalók:


Besamel mártás fél l tejből
5 dkg vaj
5 (csapott) evőkanál liszt
fél l tej

szerecsendió

szósz
darált hús
darabolt paradicsom konzerv
só, bors, Provence fűszer, vagy amihez éppen kedvem van :)
vöröshagyma
fokhagyma
gomba,
canelloni tésztarúd (19 db a fehér üvegtepsihez)

Elkészítés:


Ez olyan mindent bele, korántsem a klasszikus recept.. :)
Besamel mártás
Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. (világos rántást készítesz) Bár nem a klasszikus "tanok" szerinti, de .
öntsd fel forró tejjel, és keverd el csomómentesen.
Egészen lassú tűzön, nagyon gyakran kevergetve főzd meg a lisztet a tejben. Akkor tudod, hogy kész van, amikor besűrűsödött, és a fakanál hátuljára tapadt mártáson ha végighúzod az ujjad, akkor a csík megmarad, nem folyik össze. Kb. 8-10 percig kell főzni.
Ez kerül a tepsi aljára és a kész canelloni tetejére.
Elkészítjük a szószt
Olívaolajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzátesszük a darált húst, és addig főzzük, amíg fehér nem lesz, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Gomba sem tesz rosszat az ízének.. :)
Közben kivajazunk egy tűzálló tálat.
A husihoz hozzáöntjük a paradicsomszószt
Bemelegítjük a sütőt (180-200 fokra).
A nyers cannelloni tésztába beletöltjük a paradicsomos húst. Egymás mellé helyezzük a basamell-re. Ráöntjük a basamell másik felét, és a maradék paradicsomos szószt.
Mehet is a forró sütőbe, az utolsó pár percben rátesszük a reszelt sajtot.