Céklával pácolt tojás

Hozzávalók:


6-8 főtt kemény tojás megpucolva
1 kisebb hámozott, csíkokra vágott cékla
1 hámozott, felcsíkozott vöröshagyma
a pácléhez:
4,5 dl víz
1/2 dl 10%-os ecet
1 teáskanál egész fekete bors
2-3 szem borókabogyó
1 teáskanál nyírfacukor vagy cukor
1 teáskanál só
pár szem mustármag

Elkészítés:


A páclé hozzávalóit kis lábosba téve felforraljuk, és 4-5 percig gyöngyöztetjük.
A céklát, a hagymát és a tojásokat olyan műanyag vagy üvegedénybe tesszük, amit légmentesen le tudunk zárni. Ráöntjük a felforralt páclét, és lefedjük. Ha a lé nem fedne el mindent teljesen, akkor az üveget időnként megrázogatjuk. Amikor kihűlt, 3-4 napra hűtőbe tesszük.
Sonka mellé vagy magában, zöldségekkel (újhagyma, paradicsom, paprika, retek) tálaljuk. Hűtőben tartva, az üveg felbontását követően 3 napig fogyasztható.