Hozzávalók 4 személyre
25 dkg színes tészta
1/2 fej saláta
50 dkg csirkemellfilé
só
őrölt bors
2 teáskanál tárkony
1 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
az öntethez:
30 dkg natúr joghurt (3,5%-os)
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál Worchester szósz
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál fehérborecet
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
A tésztát háromszoros mennyiségű sós vízben 10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A salátát leveleire szedjük, és nagyobb darabokra tépkedjük. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, rátesszük a csirkemellet, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Tárkonnyal fűszerezzük, facsarunk rá kevés citromlevet, és a zúzott fokhagymával ízesítjük. 4-5 perc alatt készre sütjük.
Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük, belerakjuk a pirított húskockákat. Az egészet a tésztához adjuk, végül a salátaleveleket beleforgatjuk.