2 kg magozott meggy
1 kg cukor
10 dkg étcsokoládé (lehetőleg 50-70 %-os kakaótartalommal)
1-2 piros csili apróra vágva
10 g citromsav (pektin használata esetén,dzsemfixhez nem kell)
25 dkg almapektin (dzsemfixszel is elkészíthető, használd a 2:1 vagy a 3:1 típusút egy csomag elegendő ehhez a mennyiséghez)
A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, és lehetőleg kézzel átgyúrjuk. Végezzük a műveletet gumikesztyűben, ha érzékeny a bőrünk. Bizonyos kozmetikumok is gyümölcssavat használnak a bőr megújítására, tehát legyünk óvatosak, ne becsüljük alá a maró hatását.
Amikor alaposan összetörtük a meggyet, tegyük fel főni. Főzzük addig, amíg a héj láthatóan különvált a béltől, és a lé besűrűsödik. A csokoládét, és az apróra vágott csilit ekkor adjuk hozzá.
A cukorban elkeverjük a dzsemfixet, és hozzáadjuk a fűszeres meggyhez.
Ha szerencsések vagyunk, és almapektint használunk, akkor azt a cukor elolvadása után tesszük hozzá. Főzzük alacsony lángon dzsemfixszel 2-3 percig, almapektin esetén 30-40 percig, és tiszta üvegekbe osztjuk, egy széles szájú tölcsér segítségével.
Ha nem szeretjük darabosan, akkor botmixerrel párat vághatunk rajta, hogy apróbb legyen benne a meggyhéj.