Cigánypecsenye

Hozzávalók:


4 személyre
4 nagyobb vagy 8 kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet
4 legalább fél centi vastag szelet húsos szalonna
4 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, liszt, olaj

Elkészítés:


2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk.

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük. (Még jobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Csak jól fedd le, mert különben minden más étel átveszi a fokhagyma szagát!)

Fél bögrényi lisztet összekeverünk egy csapott evőkanál pirospaprikával. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a lisztben.

Egy serpenyőben kis olajat hevítünk (az olaj forró legyen, de ne füstölögjön). Az olajon a lisztbe forgatott hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. (3-4 percig sütjük egy-egy oldalukat.)

Egy tepsi alját kiolajozzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megforgatjuk a karikákat a paprikás lisztben, és a kiolajozott tepsi aljába szórjuk őket. Az átsütött hússzeleteket ráfektetjük a hagymakarikákra. A hússzeletek tetejére néhány megtisztított fokhagymagerezdet szórunk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy kakastaréj formára bevagdosott szalonnacsíkot.

Az így összeállított ételt fél órára sütőbe tesszük, és összesütjük.