a tésztához:
40 dkg BL80 kenyérliszt
2 dkg friss élesztő
1 dl tej
1,5 dl habtejszín
5 dkg cukor
1 tojás
csipet só
1 citrom reszelt héja és leve
a tetejére: 1 tojássárgája, szezámmag
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Ezután kicsit átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből kb. 25 cm-es hurkát sodrunk. Hármas fonással 2 kalácsot formázunk belőlük. Egymástól kellő távolságra sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd hagyjuk ismét a duplájára kelni. A végén a felvert tojássárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.