Creme brulée

Hozzávalók:


6 dl tejszín
1 vaníliarúd
8 tojássárgája
3 evőkanál porcukor
kb. 6 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


Tegyünk a tejszínt és a vaníliarudat egy lábosba, és melegítsük fel, de ne forrjon. Egy tálban verjük fel a tojássárgáját a porcukorral, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá nagyon lassan öntve a vaníliás tejszínt.
Öntsük az egészet egy tiszta edénybe, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük, míg a krém be nem sűrűsödik.
Ha már elég sűrű, vegyük ki belőle a vaníliarudat, és öntsük tálkákba, majd tegyük hűtőszekrénybe egy pár órára.

Tálaláskor szórjuk meg a tetejét kristálycukorral, majd a lángszóró pisztollyal karamellizáljuk, míg a cukorréteg gyönyörűen barnás és kemény nem lesz.