7 db tojássárgája
62 g kristálycukor
150 ml 2,8%-os tej
428 ml habtejszín (30-32%-os)
1 db vaníliarúd (belseje és héja)
Előmelegítjük a sütőt 110 C-ra, valamint előkészítünk kb. 10 cm átmérőjű, és 2-3 cm magas peremű kerámia brulée sütőformákat, és egy magas peremű tepsit. A formákat a tepsibe tesszük, és 2 cm magasan vizet öntünk a formák köré.
A tojássárgát szétválasztjuk a fehérjétől. A tojásfehérjére nem lesz szükségünk.
A kristálycukrot kikeverjük a tojássárgájával, nagyon ügyelve arra, hogy ne habosodjon fel!
A tejet, tejszínt a félbevágott vaníliarúddal, felforraljuk.
Ha elkezdett forrni, levesszük a tűzről, és apró részletekben, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos keverékhez.
Az így kapott öntetet átszűrjük.
A sütőformákba töltjük az elkészült créme brulée alapot. A formákat egyenletesen elosztva elhelyezzük a tepsiben.
Betesszük sülni kb. 90 percre a 110 C-ra előmelegített sütőbe. Addig süssük őket, míg pudingszerű nem lesz a créme brulée a formában. A sütés után hagyjuk őket kihűlni a vízben. Kihűlés után azonnal tálalhatjuk, vagy fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe őket.
A kihűlt créme brulée-ket kristálycukorral egyenletesen befedjük.
A karamellpisztollyal addig melegítjük a cukrot, míg karamell színű, és egyenletesen olvadt lesz.
Ezzel el is készült a mennyei finom créme brulée.
https://cookpad.com/hu/receptek/1926077-creme-brulee