Croque monsieur-extra bundás szendo

Hozzávalók:


50 dkg bagett (lehet magvas bagett, vagy más kenyérféle is)
3 db tojás
1 dkg só
15 dkg cheddar sajt (vékonyra szeletelt)
10 dkg feketeerdő sonka
Elkészítés
10 dkg vaj
100 ml ketchup (ízlés szerint)

Elkészítés:


A tojásokat üssük fel, és kis sóval keverjük el egyneművé.
A bagettet szeleteljük fel ferdén, azonos méretű szeletekre. 1,5 cm vastagságúra, páros számú szeletre.
Kenjük meg vajjal minden kenyér egy-egy oldalát, vékonyan.
A vajas felére rakjunk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát, ne lógjon ki a kenyéren kívül se a sajt, se a sonka.
Fordítsuk egybe két-két szelet kenyeret, hasznos párosával készíteni :)
Az összepárosított kenyereket forgassuk meg a felvert tojásban.
Serpenyőben forrósítsuk meg a maradék vajat.
A forró vajban süssük ki a szendvicset.
Ketchuppal tálaljuk, de nem kötelező.