12 darabhoz
70 dkg liszt
1 tk. cukor
2 tk. só
2,2 dl tej
5 dkg vaj
2,5 dl víz
1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
10 ek. szezámmag
Az alapanyagokat egy tálba mérjük, és kézzel vagy géppel közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Ha a tészta túl lágy lenne, lisztet kell még hozzátenni, ha túl kemény kevés folyadékot. Azt figyelembe kell venni, hogy a hideg vaj lassabban keveredik el, ezért a folyadék pótlással várni kell kicsit. Duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 12 egyforma darabra vágjuk. Gombócot formázunk belőlük, és 10 percig pihentetjük. Ezután egyesével kb. 45 cm hosszú rudakat sodrunk a tésztagombócokból, majd egy laza csomót kötünk rá, az egyik tésztaszálat kicsit hátrafelé húzva a tészta alá hajtjuk, és középen áthúzzuk. Megfordítjuk a tésztát és a maradék lelógó szálat is átbújtatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, pihentetjük 30 percig, majd lekenjük tojással, szezámmaggal szórjuk meg, és 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük.