Csemege uborka hideg vízzel eltéve

Hozzávalók:


üvegenként
2 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
3 cl 15-20 %-os ecet
1 mokkás kanál szalicil vagy nátrium-benzoát vagy más tartósító
víz a felöntéshez
minden üveg aljára pár szem egész bors, 1 kicsi babérlevél, esetleg meggyfa levél, mustármag, torma, ki mit szeret. Én tettem egy kevés zöld szőlőt, és szőlőkacsot is.

Elkészítés:


Az uborkákat alaposan mossuk meg. Rakjuk tisztára mosott üvegekbe, aminek az aljára tettük a fűszereket. Én az uborkákat hosszában negyedekre vágtam, mert úgy több fért az üvegbe, jobb volt a hely kihasználás.
Azután minden üvegbe tettem két kanál cukrot, egy csapott kanál sót, 3 cl 15 %-os ecetet, 1 mokkás kanál kálium-szorbátot, és felöntöttem hideg vízzel. Azután a tetőket rácsavartam, majd alaposan összeráztam.
Lezártam. 5 kg uborkából 13 üveg savanyú uborka lett.
Pár hét leforgása alatt nagyon kellemes édes-savanyú uborka lett belőle, ami a család minden tagjának ízlett.