Csíkos kalács

Hozzávalók:


60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
2 dl joghurt,
1 db tojás
5 dkg olvasztott rama
1 csipet só
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor

A kakaós tésztához:
3 evőkanál kakaó, 4 evőkanál víz

A kenéshez:
1 db tojás

Elkészítés:


A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 csipetnyi cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, olvasztott ramat, joghurtot, csipet sót, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és felfuttatott élesztőt is jól összegyúrjuk, kidagasszuk.
Majd kétfelé osztjuk.
A kakaót a vízzel elkeverjük, és az egyik tésztához adjuk, ezt is jól összegyúrjuk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk,meleg helyre téve egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán mind a két tésztát elfelezzük.
Egyforma lapokat nyújtunk belőle, majd a fehéret alulra tesszük,
ráfektetjük a kakaóst és szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formánkba, és még 30 percig letakarva kelesztjük.
Kis tálba tojást villával felverjük, majd megkenjük a kalácsot.
160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha gyorsan pirulna, a teteje egy alufóliát tegyünk rá, és úgy süssük tovább, kell neki az a 40 perc, hogy a belseje is megsüljön.

Képekkel:
Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/csikos-kalacs/