Hozzávalók 2 személyre
25 dkg rukkola
50 dkg csirkemáj
1 póréhagyma
5 dkg vaj
só
őrölt bors
2 teáskanál majoránna
1-2 szelet kenyér
a hagymához:
1 lila hagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál balzsamecet
só
őrölt bors
a tálaláshoz:
őrölt bors
csilipehely (elhagyató)
A lila hagymát felszeleteljük. Az olajat és az ecetet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát. Jól elkeverjük, félretesszük.
A rukkolát megmossuk, leszárítjuk. A májat alaposan megtisztítjuk a hártyáktól. A kenyeret felkockázzuk, száraz serpenyőben átpirítjuk.
A felkarikázott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával. Nagyjából 5-8 percig sütjük. A rukkolát tányérra halmozzuk, rátesszük a májat, meglocsoljuk a máj szaftjával, hozzáadjuk a kenyérkockákat, és az ecetes hagymával tálaljuk.