1 egész, kicsontozott csirkemell
1 fej vörös hagyma
2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 dl olíva olaj
Fűszerek: Friss kakukkfű szárastól, Himalaya só (természetes formában tartalmaz vasat), frissen őrölt bors, sültcsirke/ sülthús/ gyros vagy egyéb só mentes bio fűszer.
A húst fűszerezzük be, öntsük rá az olajat és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben, hogy a fűszereket jól magába szívja.
Mikor sütni szeretnénk, a csirkemellet kötözzük össze (hogy ne pillangó alakú legyen hanem henger)
Egy serpenyőbe dobjuk bele a kakukkfű szárakat körbe, középre tegyük a húst. Majd a hús minden oldalát néhány percig süssük meg (alul és felül is). Ez a folyamat összerántja egy picit a hús külső rostjait és így nem kell a sütőben sokáig sütni, ami kiszárítaná a húst. Ezáltal marad belül finoman szaftos.
Ezután vegyünk elő egy tepsit, tegyük bele a kakukkfű szárakat és rá a húst.
Serpenyőben hirtelen megsütött csirkemell kakukkfű ágyon, sütőben való sütés előtt.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Ezután tegyük rá egy vágódeszkára és kb. 10 percig pihentessük. Levághatjuk róla a kötöző madzagot és vékonyan, éles késsel szeljük fel.
http://fittfazekkulturblogizaval.blogspot.hu/2014/10/100-csirkemell-sonka-hazilag.html