Csirkemellel rakott vajbab

Hozzávalók:


- 0,5 kg vajbab
- 0,5 kg darált csirkemell
- 2 zacskós rizs
- 2 nagy pohár tejföl
- 1 vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém)
- 2 gerezd fokhagyma (vagy 2 mokkáskanál házi fokhagymakrém)
- konyhasó
- bors
- fűszerpaprika

Elkészítés:


A vajbabot sós vízben pároljuk puhára, szedjük ki egy tálba, majd ugyanebben a vízben a zacskós rizst főzzük meg.
A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, aztán fehéredésig sütjük, majd pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük egy kevés vízzel. Így pároljuk pár percig. Mikor készen van, jöhet az étel összerakása! Egy hőálló sütőtálat vajazzunk ki. A legaljára terítsünk szét egy zacskó főtt rizset. Erre rakjuk a hús felét (én a levét nem öntöttem rá), majd kenjünk rá egy nagy pohár tejfölt. Arra jöjjön a főtt bab fele, majd újra egy csomag rizs, hús, bab, és a tetejére a maradék tejföl. Ezt berakjuk a sütőbe 200 fokon 25-30 percre, míg szépen megpirul a tetején a tejföl